Toink Toink!♥
Alhamdulilah. Hidup saya jadi ceria dengan kehadiran awak. Awak buat saya senyum balik. Terima kasih awak. ILY Mr.F :')
// eralorr7: Are you sure?

Sunday, February 17, 2013

Are you sure?

Assalamualaikum and salam 1 Malaysia...achooo!...perghh!!!berdebu gile blog nie sebab dah lama tak update blog...haha...just kidding!sorry kalau ade yang dah bosan tengok blog era nie sebab asyik entry yang sama jew...bukan era tak nak update tapi masa tidak mengizinkan era untuk update blog...era jadi busy sebab era kena menghadiri kelas memandu untuk mendapatkan lesen kereta dan tu sebab era busy sikit tu...hehe...sorry okey!...Back to the point,korang baca tak tajuk kat atas tu?...sebenarnya era kena isi borang upu  and then era confused sama ada nak pilih course apa untuk masuk universiti nanti yang sesuai dengan aliran sastera!...




Mula-mula era buat dengan kawan-kawan dekat cyber cafe...buat ramai-ramai sambil bincang apa yang patut kitaorang amik dan yang selaras dengan subject kitaorang...last-last,komputer kat cyber cafe tu buat hal so era punya borang upu habis tergendala macam tu jew...dan disebabkan tergendala tu era terpaksa setting balik apa yang era buat kat dalam borang upu...masa tu era rasa macam nak menanggis jew bila komputer tu buat hal tetiba sebab bukan senang tau nak isi bende tu pastu masa pun dah lewat so era kena larr balik rumah...

Kawan-kawan pon ada jugak yang kena macam era so kitaorang berpakat untuk buat semula tapi buat kat rumah masing-masing...lepas beberapa hari,era setting balik borang upu tu kat rumah dengan bantuan mama and abah era...ye larr...mama dengan abah era kan lebih berpengalaman dari era so it's easy larr sikit kan...kawan-kawan era pon dah buat jugak and dah settle pon cuma era jew yang lambat isi borang upu tu...hehe...

Masa nak isi borang upu tu rasa macam dah nak masuk universiti dah lepas tu rasa berdebar gila dup dap dup dap...masa tengah duk pilih course memang pening gila sebab terlalu banyak course yang menarik dan yang era minat...sambil duk pilih course tu era buat searching pasal course-course yang era pilih tu...tengok sama ada course tu sesuai tak dengan era sesuai tak dengan aliran era punya dan lain-lain lagi larr...

Memang confused gila sebab terlalu banyak course-course yang menarik dan yang era nak...tapi dengan bantuan mama era...era dapat settlekan hal ni dan print...tapi kan selepas jew era print dia punya maklumat upu tu macam yang dia suruh,tetiba jew era rasa macam nak baiki balik apa yang era buat kat borang upu tu tapi dah tak boleh sebab dah sampai limit dia dah...era amik course ni:

1.diploma pengurusan teknologi pejabat-(uitm)

2.diploma sains komputer-(ump)
3.diploma sains komputer-(uitm)
4.diploma pengurusan maklumat-(uitm)
5.diploma pentadbiran awam-(uitm)
6.diploma teknologi maklumat(multimedia)-(unisza)
7.diploma teknologi maklumat-(unisza)
8.diploma teknologi maklumat(pengaturcaraan)-(politeknik)

Okey tak?...era jadi confused balik bila era fikir pasal course ni sama ada era patut amik course ni atau era patut amik course lain...huhu...mak aihhh pening nye!...dan yang era paling takut sekali ialah era takut nanti era tersalah pilih course...lepas tu,terlepas pulak course-course yang lain...era harap sangat-sangat course yang era pilih ni akan dapat...amin!...hehe...korang pon tolong-tolong larr doakan era okey!...supaya era akan dapat course yang era nak tu...okey!^^

#Tak lama lagi result SPM nak keluar...debarnya!...huhu :(




7 comments :

  1. kena fikir banyak kali ni..hehe..bincang dgn parents.. n yg penting buat la solat hajat semoga apa yg dipilih tu bersesuaian.. ^^

    p.s/tak sabar jgak tunggu result STPM

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...ok!...amin! :D
      mekaseh atas nasihat tu... :D
      hehe...kite geng! :D

      Delete
  2. sama lah kite era. last2 tak isi pape pun hehe nak tunggu result. btw, era ambil IT ke? nape mostly teknologi maklumat? :)

    ReplyDelete
  3. yeke?...kita geng!...hehe...yup!...sebab era minat komputer kot and tu sebab era amik teknologi maklumat... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha yeah! kita geng! ohh.. Amni amik ICT time SPM ari tuu. minat tu minat tp xniat pula nk amik course IT hehe

      Delete
    2. ooo...camtu plak...dah tu nak amik course ape?...hehe :D

      Delete
    3. hajatnye nk amik medical course punye,yg bkait dgn medic.Insyaallah result akn mgizinkan hehe sbb amik science tulen so mcm stuck at science lah gitu. hehehe

      Delete

❤Assalamualaikum... :D
❤Sila tinggalkan comment anda disini... :D
❤Comment yang baik2 jew tau!... :D
❤Thank you!... :D

 
| This blog fully designed by THIS GIRL| Don't you dare want to copy it! | Alright reserved by eralorr7@era |