Toink Toink!♥
Alhamdulilah. Hidup saya jadi ceria dengan kehadiran awak. Awak buat saya senyum balik. Terima kasih awak. ILY Mr.F :')
// eralorr7: Tutorial : Download Font

Saturday, March 9, 2013

Tutorial : Download Font


Assalamualaikum and salam 1 Malaysia...hari nie era nak buat tutorial pasal macam mana nak download font untuk buat tulisan kat header and lain-lain lagi larr...korang boleh download font kat sini DAFONT,FONTSPACE AND FONT2U...yang era selalu guna untuk download font ialah DAFONT sebab apa? era pon tak tahu...hahaha...okey larr jom kita usha tutorial kat bawah nie okey!...jom jom jom...

1.Mula-mula sekali,korang pegi kat website untuk download font yang korang suka tu...okey!

2.Lepas jumpa font yang korang berkenan tu,korang click download dan tunggu sampai dia habis download...okey!

3.Habis download,dia akan keluar macam nie...right?



4.Jap2!...belom habis lagi nie...Then,korang click kat benda alah macam kat atas nie dan lepas click,dia akan keluar macam nie...


5.Pastu,korang click macam yang era tunjukkan tu...okey!

 6.Next,dia akan keluar macam nie dan korang click jew macam era click tu okey! 

7.Lepas click semua benda tu,korang kena click nie untuk install dalam komputer korang...okey!...and siap!^^...korang boleh guna untuk header and macam-macam lagi...okey!

#please comment kalu tak paham ye!...chaiyok!!!...^^

2 comments :

❤Assalamualaikum... :D
❤Sila tinggalkan comment anda disini... :D
❤Comment yang baik2 jew tau!... :D
❤Thank you!... :D

 
| This blog fully designed by THIS GIRL| Don't you dare want to copy it! | Alright reserved by eralorr7@era |